Guest Post: Skutečné účinky čaje podle Pavla

Kamarád a kolega Pavel pro Vás shrnul účinky čaje, které vypozoroval. Sama jsem vyzkoušela a mohu jen potvrdit. Možná zase trochu jiný pohled na věc...

 zdroj: freepik.com



Čaj má velmi pozitivní účinky při redukci hmotnosti a kontrole hladu obecně. Sám na sobě jsem pozoroval zejména:

1. Snížení chuti na sladké a hladu obecně
- prostě to funguje, neptejte se mě proč a jak, ale je to pecka

2. Zabavení 
- když se nudím, jím a to díky čaji odpadne, protože když se nudím, tak si jdu udělat další čaj





    Pavel Štika,
    Biohacker, Parkourista a nadšenec do posouvání lidských možností



S tímhle mohu jen souhlasit a taky to neumím vysvětlit, ale prostě káva nefunguje tak dobře. Aspoň na mě určitě ne. Když si dám ráno kávu, tak mám za chvíli hlad. Když si dám hrnek čaje, tak do oběda vydržím úplně v pohodě.

V případě půstu si místo oběda udělám prostě další hrnek čaje.

Osobně nejraději volím zelený čaj na dopolední popíjení, jsem milovnice japonských čajů z ranní sklizně. Nedávno mi kamarád jeden takový přivezl:



Na odpoledne nebo večer pak volím Rooibos (o něm jsem už psala tady), protože je bez kofeinu nebo teinu, takže nenarušuje spánek ani když ho pijete později večer. Tady volím jednoznačně RedEspresso - kvalitnější Rooibos u nás asi neseženete.

Osobně jsem nezkoušela další druhy čaje, ale Pavel rád pije třeba Yerba Maté. Zkuste prostě experimentovat, abyste zjistili co nejvíce vyhovuje vám a co na vás funguje.

Čaj si dělám do termosky - volte z nerezu a bez plastů (jednak je to zdravější - horké nápoje do plastu vůbec nepatří; a také pomůžete ekologii).  S tím souvisí i další bod, který mě ohledně fungování čaje napadá - teplo do žaludku. Prostě jako když si dáte polévku - taky vás víceméně nasytí. A u čaje bych řekla, že to bude fungovat na stejném principu.

https://www.patreon.com/tvojetrenerka

Žádné komentáře: