Kadeřávek - král zeleniny

Kadeřávek je úžasná zelenina, která vámk dodá spoustu vitamínů a minerálů, je dostupná i přes zimu a hlavně je nízkosacharidová.

Hrst kadeřávku obsahuje jen 30 kalorií, ale dodá vám až 5x denní dávku vitamínu K, 2x denní dávku vitamínu A a denní dávku vitamínu C. Dále pak draslík, hořčík, železo, vápník a měď. V neposlední řadě vlákninu, která nám také chybí.





Ingredience:

1porce

dvě hrsti kadeřávku pokrájeného na kousky
malá červená cibule
1/2 avokáda
jarní cibulka
granátové jablko
slanina (zdravou slaninu seženete z Farmy Sasov)
sůl a pepř dle chuti

=> všechno seženete ve Farma Rudná nebo na netu.

Zdravá slanina:



Postup:

Opečte slaninu do křupava a dejte ji stranou. Na výpeku opečte kadeřávek - stačí pár minut, aby zkřehnul. Dobře ho osolte a opepřete.

Mezitím si nakrájejte avokádo, cibuli a jarní cibulku. Vyloupejte granátové jablko.

Poté už stačí naservírovat a užít si úžasnou dobrotu...

Jde to i bez živočišných produktů

Pokud chcete veganskou verzi, zvolte místo slaniny kešu oříšky a kadeřávek opečte na kokosovém oleji místo na výpeku ze slaniny. 





.

Žádné komentáře: