Srovnávací studie 158 zemí od českých vědců odhalila krutou pravdu

Mám velkou radost, že mohu konečně také zmínit studii, která vznikla u nás v České republice. Tým českých vědců z Fakulty sportovních studií při Masarykově universitě v Brně analyzoval výsledky studií, které vznikly mezi roky 1993 a 2011. Celkem 158 zemí z celého světa.


A zjištění nejsou ničím novým - země, kde se konzumuje více tuku a živočišných produktů jsou spojovány s menším rizikem srdečních onemocnění. A dokonce pokud se podíváme na pšenici a cereálie z ní - tak tady je riziko vzniku kardiovaskulárních onemocnění několikanásobně vyšší. 

Shodné výsledky přitom měla i nedávná studie - PURE, která porovnávala 18 zemí z celého světa.

Co tedy vědci zjistili? 
  1. Vysoký cholesterol je spojovaný s NIŽŠÍ úmrtností v důsledku kardiovaskulárních onemocnění 
  2. Sacharidy z cereálií  způsobují vyšší hladinu cukru v krvi než rafinovaný cukr
  3. Nejvyšší celková konzumace živočišného tuku byla v zemích, které mají NEJNIŽŠÍ  výskyt onemocnění srdce.
  4. Potraviny, které jsou nejvíce spojovány s rizikem vzniku kardiovaskulárních onemocnění pak jsou: slunečnicový olej (nejčastěji konzumovaný olej v ČR!!), pšenice, brambory a kravské mléko.


Jaké z toho plyne ponaučení? Přestaňme už konečně jíst chemické sloučeniny v krabicích a vraťme se ke skutečným potravinám. Vybírejte kvalitu a zahoďte už jednou pro vždy slunečnicový a řepkový olej! Zabíjejí Vás...
https://www.patreon.com/tvojetrenerka


Zdroje:

Global Correlates of Cardiovascular Risk: A Comparison of 158 CountriesPavel Grasgruber * , Jan Cacek, Eduard Hrazdíra, Sylva Hřebíčkováand Martin Seber
http://www.mdpi.com/2072-6643/10/4/411

Studie PURE - https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28864332

Žádné komentáře: