Carnivore experiment - jeden MĚSÍC jen maso

Není to tak dlouho, co jsem natočila video o svém týdenním experimentu - kdy jsem jedla jen maso a masné produkty po dobu jednoho týdne.



A po něm se mi sešlo tuna komentářů a mailů a všechny měli jedno schodné - zkus to na měsíc a už nikdy nebudeš chtít zpět... Týden je málo, zkus měsíc atd...

No a tak jsem teda zkusila měsíc :-)

Měsíc, kdy jsem jedla jen maso, vejce a masné produkty (zcela bez chemie, maximálně s přidanou solí - kupuji od Farma Sasov).

Na začátek ještě - PROČ to dělám? Trpím autoimunitním onemocněním a právě Carnivore diet - neboli masožravý způsob stravování je poslední dobou velmi skloňován s úspěšností léčby těchto onemocnění. Důvod zatím přesně neznáme - možná je to tím, že dáte svému trávení "pauzu"  - protože maso je nejvíce jednoduché pro trávící systém z hlediska právě autoimunity.

Co tedy jím?

Většinou jím jedno až dvě jídla denně - více ne. Jednak nemám hlad a ani mě nehoní mlsná, takže tohle je jednoznačně bod k dobru. Obvykle snídám a obědvám. Večeři nejím téměř nikdy.

Snídaně bývá - káva s kolagenem, kostní vývar, klobása nebo vejce na tvrdo pokud jsem v práci. Pokud jsem o víkendu doma, tak si ráda udělám míchaná vejce.

Oběd - tam jednoznačně nejchutnější variantou bývá steak. A překvapivě mi asi více chutná vepřové než hovězí (to mě na tomhle experimentu docela překvapilo). Kromě steaku si pak ráda dopřeju třeba bůček nebo mleté hovězí. Vše připravuji na sádle.

NO a jaké to bylo? Měsíc mám za sebou a řeknu Vám rovnou - paráda!!! Trávení snad nejlepší za celý můj život! Žádné nafouknuté břicho, žádný průjem nebo naopak zácpa (ač odpůrci argumentují, že nedostatek vlákniny ji způsobí).

Energie i spánek lepší a celkově jsem se cítila víc v pohodě.

To jsou všechno subjektivní výsledky, zatím jsem ještě nebyla na krvi, takže nedokáži objektivní výsledky říct, ale jak budu mít hotové výsledky krve, dám vědět....



Zdroje obrázků:
https://www.freepik.com/free-photo/raw-beef-steaks-black-plate_2761596.htm

1 komentář:

  1. Dobrý den,
    chtěla bych se zeptat jak tuto dietu hodnotíte s odstupem času? Jestli můžete nějak zhodnotit? Také mně to moc zajímá, protože mám také autoimunitu.

    OdpovědětVymazat