Recenze: deodoranty bez chemie

Vlna veder již naštěstí dávno skončila, nicméně i tak se hodí nějaké to anti-potítko.. což?

A právě dneska bych Vám ráda ukázala 3 deodoranty, které jsem pečlivě testovala toto léto. Všechny jsou bezpečné pro Vaše zdraví a neobsahují škodlivou chemii.



1. biorythme, 30 g, 239,- Kč

Můj úplně první deodorant bez chemie byl právě tenhle. Vyzkoušela jsem jejich poznávací sadu, která obsahuje všechny vůně jejich deodorantů a totálně se zamilovala.



Ze všech vůní mi nejvíce učarovala Pačuli, máta a rozmarýn, kterou jsem si nakonec koupila i ve velkém balení.

Deodorant nebrání pocení (což ani není jeho účel, navíc to není zdravé), ale opravdu nesmrdíte! Protože jak i sama zakladatelka krásně vysvětluje na blogu společnosti, důvod zápachu u pocení není samotný pot, ale bakterie, které jej začnou rozkládat. A právě jejich deodorant působí proti množení bakterií a tudíž proti zápachu.

Složení je krásné:


Jedná se o tuhý deodorant, takže aplikace během vteřinky. Výdrž neuvěřitelná. Dá úplně v pohodě celý den a ještě lekce ve fitku. V průběhu dne se vůně uvolňuje tak nějak postupně, takže si navíc pořád krásně voníte. No prostě paráda... ale.. Jo, prostě ale asi muselo přijít.

Moje pokožka nereaguje dobře na jedlou sodu, kterou deoš obsahuje. Někteří lidé jsou na ni citlivější než jiní a já spadám do kategorie - ne ne, tohle ne. Takže tady cesta nebude... nicméně zakladatelka firmy je úžasná a inovuje neustále. Na letošní rok (před Vánoci) je slíben nový produkt - deoš zcela bez jedlé sody. Tak se nemohu dočkat, protože ten rozhodně zkusím!

Pokud jde o Vás - vyzkoušejte na menším balení a uvidíte, jestli Vám nebude soda vadit a pokud budete v té šťastnější skupině - hurá Vám, protože tyhle deodoranty jsou prostě vytvořené a vyráběné s láskou... Ten můj putoval manželovi, který si ho nemůže vynachválit.

Deodoranty a další produkty seženete přímo na jejich webu a také v lepších prodejnách se zdravou výživou a bio kosmetikou.

2. BEN&ANNA, 60 g, 207,- Kč

Druhý v řadě byl tenhle tolik protěžovaný deodorat v blogo sféře...

I tady se jedná o deodorant, který nebrání pocení, ale osvěžuje a zabraňuje zápachu. Tohle plní na jedničku a z jejich omamných vůní budete mít problém vybrat - já bych brala všechny. Nakonec to vyhrála Provence - lehce kořeněná vůně s levandulí.

I tento je tuhý deodorant se skvělým složením. Navíc i balení je eko - papír!!! Žádný plast. Seženete online na biooo.cz

Složení na bázi jedlé sody a kukuřičného škrobu:



I tenhle deoš dělá svojí práci skvěle a opět vydrží úplně v pohodě i nejnáročnější výšlap na Sněžku. Ovšem i tady jsem narazila na citlivost své pokožky na jedlou sodu a tak i tento kousek putoval manželovi (opět jej používá rád - má to štěstí...)

3. Navia, 30 ml, 179,- Kč

A teď jdeme do finále, vítězem se stává... krémový deodorant od slovenské firmy Navia. Nikdy bych nevěřila tomu, že budu ochotná vzdát se pohodlí aplikace tuhého deodorantu a vyměnit ho za krémový... Ruku na srdce, holt to trvá trochu déle a musíte si pak umýt ruce no...

Ale tohle je dámy a pánové prostě bomba! Výdrž opět dokonalá, bez jakýchkoliv námitek tady. Balení je tmavé sklo! A vůně... ehm takhle mají dvě (zatím) růži a lesní vůni. Původně jsou rozděleny tak, že lesní tůně je jako pánský deoš a růže je dámský. No.. já vůni kosmetiky z růží nesnáším, takže jsem holt sáhla po "pánské" verzi. Ale víte co? Vůbec to není typická pánsky pánská vůně. Je to prostě svěží a příjemná vůně rozmarýnu, čajovníku a tymiánu.

Mrkněte na složení:



A další dobrá zpráva je, že jej seženete na mém oblíbeném obchodě econea.cz, kde mají u každého produktu detailní informace o složení a vlastnostech a jak sami zakladatelé tvrdí, neprodávají všechno co je na trhu, ale jen produkty, které vyhoví jejich přísným pravidlům..

Já již tedy svého favorita mám, ale co vy? Jaký deodorant používáte?


patreon.com/tvojetrenerka



Žádné komentáře: