Ořechový bezlepkový chleba
Ořechové chleby jsou úžasné. Je nicméně dobré střídat jaké ořechy používáte. Každý druh ořechů obsahuje jiné prošné látky a některé navíc obsahují látky, které nám ve větším množství mohou škodit. Například amygdalin v mandlích (více info zde).
Tenhle chlebík je z para ořechů (brazilské ořechy) a pekanových ořechů. Je přirozeně bezlepkový a nízkosacharidový. Navíc vám dodá hořčík, měď a mangan a selen.
Ingredience:
100 g rozemletých pekanových ořechů
100 g rozemletých brazilských ořechů
3 vejce
5 lžic psyllium vlákniny
2 lžičky jablečného octa
1 lžička soli
1 lžička kypřícího prášku
=> všechno seženete ve Farma Rudná nebo na netu.
Postup:
Troubu si předehřejte na 180 stupňů.
Do misky dejte všechny suché ingredience a promíchejte. Poté přidejte vejce a ocet a povolejte na pomoc ruční mixér - aby se těsto dobře promíchalo. Můžete i ručně, ale budete z toho mít trénink na ruce :-)))
Vytvarujte bochník, který umístěte na pečící papír do trouby. Pečte cca 30 minut.
Tenhle chleba má úžasnou zemitou chuť a hodí se tak spíše na slané dobroty než sladké. Proto bude lepší se šunkou než s marmeládou.
Tenhle chlebík je z para ořechů (brazilské ořechy) a pekanových ořechů. Je přirozeně bezlepkový a nízkosacharidový. Navíc vám dodá hořčík, měď a mangan a selen.
Ingredience:
100 g rozemletých pekanových ořechů
100 g rozemletých brazilských ořechů
3 vejce
5 lžic psyllium vlákniny
2 lžičky jablečného octa
1 lžička soli
1 lžička kypřícího prášku
=> všechno seženete ve Farma Rudná nebo na netu.
Postup:
Troubu si předehřejte na 180 stupňů.
Do misky dejte všechny suché ingredience a promíchejte. Poté přidejte vejce a ocet a povolejte na pomoc ruční mixér - aby se těsto dobře promíchalo. Můžete i ručně, ale budete z toho mít trénink na ruce :-)))
Vytvarujte bochník, který umístěte na pečící papír do trouby. Pečte cca 30 minut.
Tenhle chleba má úžasnou zemitou chuť a hodí se tak spíše na slané dobroty než sladké. Proto bude lepší se šunkou než s marmeládou.
Žádné komentáře: