Pikantní květákový salát

Pro dnešek jsem si pro Vás připravila možná trochu netradiční, ale rozhodně moc dobrý teplý salát. Z pečeného květáku...



Ingredience:

2 porce

jeden květák
jedna červená cibule
dva stroužky česneku (najemno nebo propasírovat)
jedna červená paprika
šťáva z poloviny limety
tabasco Chipotle
olej z vlašských ořechů (pro extra živiny, použít můžete i extra panenský olivový olej)


Postup:

Květák očistěte a rozeberte na ružičky (nemusí být extra malé). Dejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte v troubě předehřáte na 180 stupnů cca 25 minut. Než začne květák lehce zlatovět. Nechceme ho uplně do měkka.

Poté jej přendejte do skleněné nebo keramické mísy (nikdy nepoužívejte plastové nádobí na teplé potraviny - uvolňují se pak snadněji chemické látky do jídla) a vidličkou jej lehce rozeberte na menší kousky.

Přijdejte 3 lžíce oleje z vlašských ořechů, cibuli, papirku a česnek najemno pokrájené. Dále přidejte lžičku Tabasco Chipotle, štávu z limety a osolte dle chuti. Promíchejte.

Salát se hodí jako příloha k pečeným masům, ale klidně si jej dejte jen tak. Pokud bude Vaším hlavním jídlem, nezapomeňte přidat proteiny a zdravé tuky (kuře a avokádo například).

Dobrou chuť.

Žádné komentáře: