10 důvodů proč začít cvičit hned teď!

Pokud stále váháte, zda se pustit do cvičení a pořádně se zapotit, třeba Vám pomůže následujících deset důvodů... dobrých důvodů, proč začít hned teď.

1. Lepší soustředění
Poslední výzkumy ukazují, že pohyb může pomoci udržovat naši mysl soustředěnou až do vyššího věku a dokonce může být prevencí mnoha chorob jako je Alzheimer nebo duševní poruchy související s věkem.

2.Více energie
Pokud se budete hýbat a dodržíte správné stravování, vaše energie doslova vystřelí až ke stropu. Správná kombinace cvičení a stravy totiž vytváří hormonální rovnováhu ve vašem těle, což vede ke zvýšení energie, spalování tuků a zlepšení svalového tonu.

3. Sebedůvěra
Když se budete dobře cítit ve vlastním těle, vaše sebedůvěra se zlepší. A to povede k tomu, že se budete cítit větší kontrolu nad svým životem a pomůže Vám to při kritických rozhodováních, kdy budete pod tlakem.

4. Život ve vlastních rukách
Jakmile budete schopni změnit to, jak vypadáte a jak se cítíte, zjistíte, že máte sílu změnit cokoliv ve svém životě.

5. Snížení rizika infarktu
Pohybem a správnou stravou můžete snížit hodnoty vašeho cholesterolu, krevního tlaku, což významně snižuje riziko infarktu.

6. Snížení rizika osteoporózy
A dokonce můžete zesílit svoje kosti cvičením a stravou, což snižuje riziko osteoporózy.

7. Snížení rizika rakoviny prsu u žen
Pohyb snižuje produkci dvou hormonů ve vaječnících, které jsou považovány za původce rakoviny prsu: estradiol a progesteron. Tyto hormnony se uvolňují nejvíce v období ovulace a na začátku menstruace. Pravidelný pohyb posouvá ovulaci až na samotný konec menstruačního cyklu, což způsobí to, že jsou tyto dva hormony vylučovány po mnohem kratší dobu.

8. Větší síla
Přirozeně získáte i větší sílu a výdrž, což oceníte v běžném životě. Každodenní úkoly budou snažší.

9. Méně depresí - lepší nálada
Protože pohyb zvyšuje produkci endorphinu (hormon štěstí), výrazně klesá riziko, že budete smutná a v depresi.

10. Stress už vás nedožene
Představte si, že se ve vás v průběhu dne hromadí stres - ranní zácpa cestou do práce, šéf, neustále zvonící telefon atd... jít spát takhle? Rozhodně ne. Je prokázáno, že cvičení po práci je skvělá přírodní terapie, která vám dovolí na veškeré starosti zapomenout a dostat se do správné nálady. A pokud k tomu doplníte dobrý spánek v noci - ráno budete opět schopni poprat se se vším, co běžný den přináší.

Tak co, ještě pořád váháte, zda si jít zacvičít? :-)

Žádné komentáře: