Čoko muffiny

Zdravé mlsání na každý den? Není problém... Tyhle muffiny jsou bez mouky a mléčných produktů. Přirozeně bezlepkové, nízkosacharidové a plné dobrých věcí... Navíc je jejich příprava opravu snadná a rychlá.




Ingredience:

24 muffinů

2 hrnky brazilských ořechů
2 hrnky pekanových ořechů
3 vejce
Višně (mražené)
Hořká čokoláda (volitelně, do náplně)
1/2 konzervy kokosového mléka Sense Coco
1 lžíce skořice
3 lžíce nepraženého kakaa
2 lžíce medu
2 lžíce kaštanové mouky
1 lžíce kokosového oleje Sense Coco
1 lžíce kokosových lupinků Sense Coco
=> všechno seženete ve Farma Rudná nebo na netu.

Ořechy namočte do čisté studené vody (ideálně přes noc). Použijte skleněnou nádobu a dejte je do lednice.

Postup:

Druhý den ořechy slijte a dobře propláchněte studenou vodou. Poté je dejte do mixéru nebo robota se sekacím nástavcem.

Přidejte vejce, mléko, med, skořici a rozmixujte na hladkou kaši. Záleží na tom jak máte výkonný mixér - možná budete muset parkrát přestat a nechat ho chvilku odpočinout.

Formičky na muffiny si mezitím vymažte kokosovým olejem a vysypte kaštanovou moukou.

Hmotu rozdělte na 1/3 a 2/3. 1/3 dejte do formiček tak, ze je vyplníte do max 2/3. Potom do každé dejte jednu višni. A pokud chcete tak kousek čokolády.

Zbytek hmoty - 2/3 co jsme dali na stranu - smíchejte s kakaem. Čokoládovou hmotou potom plňte formičky (zakryjete višeň a poté přidejte kopeček nahoru).

Nakonec stačí zasypat kokosovými lupínky a dát péct do vyhřáté trouby na 180 stupňů na 20-25 minut. Stačí aby lehce zezlátly.

Nechte vychladnout a pak už si jen užívejte jejich chuť 😱

P.S. Ja jsem na jejich výrobu použila plastový sáček do kterého jsem dala těsto. Ostřihla špičku sáčku a tím "zdobila" onu čokoládovou "kytičku" - která nakonec vypadá spíš jako 💩 😂😂😂 vy se s tím nemusíte mazat a prostě těsto nadávkovat do formiček lžíci.


Žádné komentáře: