Čokoládová pěna bez mléčných produktů

Jsem milovnice čokolády - to se o mě ví. Vybírám si však kvalitní čokoládu - hořkou - s minimem sacharidů. Na konci článku najdete doporučení na čokoládu, kterou mlsám já. Ale teď už zpět k čokoládové pěně - to je můj oblíbený dezert. Ovšem dlouho jsem hledala správný recept na verzi bez mléčných produktů. A po dlouhém ladění, tady je...


Ingredience:

2-4 porce

ořechy (od každého druhu 5 ks):
- mandle
- pekany
- makadamiové
- kešu
- vlašscé
- brazilské(ořechy kupuji různě na Rohlik.cz, kde ovšem nemají všechny v BIO kvalitě, případně Country Life a nebo Farma Rudná)

2 lžíce kokosového oleje (kupuji značku Sense Coco ve Farma Rudná)

1- 2 ks sušených datlí (kupuji ve Farma Rudná)
1/2 hrnku mandlového mléka (kupuji plnotučné Nemléko ve Farma Rudná)
3 lžíce nepraženého kakaového prášku (kupuji ve Farma Rudná)
1 lžíce nepraženého karobu (kupuji ve Farma Rudná)
1 lžička vanilkové esence (kupuji na rohlik.cz M&S vanilku v bio kvalitě)

Postup:

Všechny ořechy dejte do skleněné nádoby s víčkem a zalijte je čistou vodou. Dejte přes noc do lednice. Ořechy se krásně namočí a aktivují - získáte tak ořechy, které budou jemnější chuti, měkčí na zpracování a obsah živin se také zvýší.

Druhý den slijte vodu a ořechy propláchněte v čisté vodě.

Pak už to je jednoduché - dejte všechny ingredience včetně ořechů do mixéru a rozmixujte na hladký krém. Nebojte se toho, že bude trochu více tekutý, než u klasické verze čokoládové pěny. Po vychlazení ztuhne na požadovanou konzistenci.

Hotový krém dejte do vychladit do lednice na alespoň 6 hodin, ideálně přes noc.

A pak už Vám stačí lžička můžete mlsat!

Na závěr doporučení na moji oblíbenou čokoládu, kupuji značku LifeFood, která vyrábí RAW vegan čokolády a beru vždycky tuhle 80%:



Zakoupit můžete buď na jejich webu, v prodejnách se zdravou výživou, na rohlíku nebo ve Farmě.

Žádné komentáře: