Bezlepkový dort s hořkou čokoládou a kávou
Dnes mám pro vás recept na zdravou dobrotu. Protože mlsání může být zdravé! Bez lepku, bez mléčných výrobků, nepečený a raw. Zní to moc dobře na to, aby také dobře chutnal? Zkuste ho a uvidíte...
Miluju čokoládu - to se o mě ví. Jsem fajnšmekr, miluju hořkou čokoládu s minimem přidaného cukru. Klidně 99% LINDT
Ingredience:
50 g hořké čokolády (čím vyšší procento, tím lepší)
185 g kokosového másla (můžete si ho vyrobit sami, nebo koupit například na Rohlík.cz)
100 g kakaového másla (kupuju ve Farma Rudná)
3 lžíce kokosového oleje (kupuju ve Farma Rudná, dobré seženete i v DM Drogerii)
2 shoty espressa (nebo 1/4 hnku silné kávy)
180 g kešu másla (kupuju v Dm Drogerii, můžete si ho ale vyrobit i doma)
50 g mandlí
50 g kešu ořechů
50 g pekanových ořechů
50 g brazilských ořechů (para ořechy)
50 g vlašských ořechů
(všechny ořechy nepražené, nesolené, neloupané)
Postup
Připravte si nízkou dortovou formu a vyložte ji pečícím papírem.
Rozmixujte všechny ořechy - jak moc na jemno záleží na vás. Já mám raději trochu kousky. Vmačkejte je do formy - použijte lžíci a pořádně je zalačte do dna. Měla by vám vzniknout kompaktní placka. Ořechy v mixéru trochu pustily olej, takže se maličko i pospojují.
Na ořechový základ dejte kešu máslo a jemně rozetřete do stran.
Ve vodní lázni rozejhřejte kakaové máslo, čokoládu a kokosový olej. Jakmile máte krásně rozpuštěno, přidejte kokosové máslo a stáhněte hned z ohně. Máslo vmíchejte až se také krásně rozpustí.
Poté přidejte kávu a zamíchejte. Hotovou hmotu vlijte do formy na kešu krém.
Teď přichází ta nejtěžší část - čekání. Nechte vychladnout a poté přemístěte na cca 2 - 4 hodiny do lednice (můžete klidně i přes noc).
Před krájením dortu namočte nůž do horké vody (snáze projde čokoládovou krustou). Uchovávejte v lednici, před servírováním nechce cca 15-20 na pokojové teplotě, aby čokoládová krusta maličko povolila.
Tento dort je bez jakéhokoliv přidaného cukru. Obsahuje pouze sacharidy z ořechů a čokolády. Na někoho může být hořký, ale pokud si na něj zvyknete, už nebudet chtít jinak.
Návrh podávání se zlatým mlékem nebo kávou...
Dejte vědět, jak vám chutnal.
Miluju čokoládu - to se o mě ví. Jsem fajnšmekr, miluju hořkou čokoládu s minimem přidaného cukru. Klidně 99% LINDT
Zdroj obrázku: lindt.cz
Ingredience:
50 g hořké čokolády (čím vyšší procento, tím lepší)
185 g kokosového másla (můžete si ho vyrobit sami, nebo koupit například na Rohlík.cz)
100 g kakaového másla (kupuju ve Farma Rudná)
3 lžíce kokosového oleje (kupuju ve Farma Rudná, dobré seženete i v DM Drogerii)
2 shoty espressa (nebo 1/4 hnku silné kávy)
180 g kešu másla (kupuju v Dm Drogerii, můžete si ho ale vyrobit i doma)
50 g mandlí
50 g kešu ořechů
50 g pekanových ořechů
50 g brazilských ořechů (para ořechy)
50 g vlašských ořechů
(všechny ořechy nepražené, nesolené, neloupané)
Postup
Připravte si nízkou dortovou formu a vyložte ji pečícím papírem.
Rozmixujte všechny ořechy - jak moc na jemno záleží na vás. Já mám raději trochu kousky. Vmačkejte je do formy - použijte lžíci a pořádně je zalačte do dna. Měla by vám vzniknout kompaktní placka. Ořechy v mixéru trochu pustily olej, takže se maličko i pospojují.
Na ořechový základ dejte kešu máslo a jemně rozetřete do stran.
Ve vodní lázni rozejhřejte kakaové máslo, čokoládu a kokosový olej. Jakmile máte krásně rozpuštěno, přidejte kokosové máslo a stáhněte hned z ohně. Máslo vmíchejte až se také krásně rozpustí.
Poté přidejte kávu a zamíchejte. Hotovou hmotu vlijte do formy na kešu krém.
Teď přichází ta nejtěžší část - čekání. Nechte vychladnout a poté přemístěte na cca 2 - 4 hodiny do lednice (můžete klidně i přes noc).
Před krájením dortu namočte nůž do horké vody (snáze projde čokoládovou krustou). Uchovávejte v lednici, před servírováním nechce cca 15-20 na pokojové teplotě, aby čokoládová krusta maličko povolila.
Tento dort je bez jakéhokoliv přidaného cukru. Obsahuje pouze sacharidy z ořechů a čokolády. Na někoho může být hořký, ale pokud si na něj zvyknete, už nebudet chtít jinak.
Návrh podávání se zlatým mlékem nebo kávou...
Dejte vědět, jak vám chutnal.
Žádné komentáře: