Pomůcky při péči o Trigger pointy

Minule jsme nakousli jak o TP pečovat a rozmasírovat je. Dneska bych Vám ráda osvětlila jaké pomůcky můžete použít a nebojte se - cenově jsou to opravdu nenáročné položky. Zejména pokud vezmeme v potaz cenu jedné celotělové masáže u maséra, kdy se cena málo kdy pohybuje pod několik tisíc korun.

Nejdražší pomůcku, kterou Vám dnes ukáži můžete mít do 1300,- Kč a hlavně - vydrží vám na celý život. Není to jednorázová platba a ještě se o ni můžete podělit s členy rodiny a tak se můžete masírovat všichni hezky skoro zadarmo :-)

Pěnový válec

Král tlakové masáže. Jeho použití je nejjednodušší, postihne větší oblast než míček - díky tomu je masáž extrémně rychlá. Což ocení zejména sportovci, protože použitím válce je možné připravit tělo na trénik do 10 minut.

Na trhu je celá řada pěnových válců, mě osobně se nejvíce osvědčili produkty spolenosti Trigger Point Therapy, která má v ČR své zastoupení, takže můžete nakupovat na českém eshopu, bez problémů s dopravou a jste chráněni reklamačním řádem ČR.

Nejčastější typ je GRID, který je tak akorát velký na jednotlivé svalové partie a přitom se s ním ještě dá cestovat (ať už si jej brát do tělocvičny - velká přednost je dutý vnitřek, takže se dá provléknout na  ucho vaší sportovní tašky a nezabírá tak místo uvnitř - tak jej nosím já, pokud se potkáme ve fitku, neváhejte se ukázat :-))





Jeho cena se pohybuje kolem 1.300,- Kč a musím uznat, že investice je to skvělá. Je snad nezničitelný a povrch je strukturovaný, což přináší velké benefity. Na jednom GRIDu najdete "čtverečky" které simulují práci konečky prstů; "proužky" které simulují práci celých prstů a rovné plochy, které mají simulovat práci dlaní. Tohle obzvláště oceníte zejména, pokud jsou některé vaše TP citlivé na dotek. Osobně mám pár takových TP a právě na ně ráda používám "jen" rovnou plochu simulující práci dlaní. Naopak na některé hluboko uložené TP ráda používám "čtverečky" pro maximalizaci tlaku.

Od stejné značky existují ještě delší a kratší varianta. Ta kratší se skvěle hodí na cestování - sice s ní postihnete najednou menší část, ale zato je skvele skladná. Na tomto prckovi najdete čtverečkovou část a proužkovou, tedy "dlaňová" část chybí.

A naopak macek :-) který je delší než klasický grid - ten se skvěle hodí na záda nebo pokud chete pracovat na obou nohách zároveň. Samozřejmě tenhle už se nehodí na cestování, pokud nemáte k dispozici vlastní Airbus :-))


Míček

Míčků existuje nespočet druhů, velikostí a materiálů. Pokud bychom opět začali společností Trigger Point Therapy, tak jejich míčky jsou obaleny tkaným materiálem a mají dva druhy. Klasickou variantu (zelená) a tvrdšího parťáka, kterému říkají Factor (červený). Cena kolem 700,- Kč dle varianty.


Zejména z počátku vám stejně dobře poslouží kvalitnější tenisový míček - vyhněte se levným variantám, které nevydrží tlak, který na ně budete vyvíjet. Osvědčené mám míčky značky Wilson, které seženete v každém sportovním obchodě. Volte takový tenisák, který jen velmi těžko promáčknete rukou.

Thera Cane

Bohužel jsem nenašla v obchodě v ČR, kdo byste našel, dejte do komentářů odkaz prosím.  Jedná se o jakousi plastovou zahnutou tyčku, která má na sobě různě rozmístěné výstupky, kterými opět můžete pracovat na TP.  Na Amazonu mají za cca 20 liber.






A bonus na závěr - každá z těchto pomůcek bude skvělým dárkem k Vánocům!

Žádné komentáře: